محل تبلیغات شما

اینکه بخواهیم راجع به رحمت الهی بنویسیم واقعاً باید گفت که قلم‌ها از ثبت میزان آن عاجز هستند. اما اگر بخواهیم با گوشه‌ای از رحمت خداوند آشنا شویم با مطالعه در کلام اهل بیت عصمت و طهارت (علیهم السلام) می‌توان مطالبی یافت که ابعاد این موضوع را بیشتر برایمان روشن کند.

رحمت خداوند متعال به قدری است که هیچ کسی در هیچ شرایطی نباید از آن ناامید شود و راه بازگشت به سوی خداوند رحیم را نباید بر خود بسته ببینیم و با توجیهات شیطانی خودمان را بیشتر در منجلاب غرق نکنیم و وقتی بر وضعیت ناگوار خویش متنبه شدیم بیش از این بر خودمان ظلم نکنیم و به سوی رحمت الهی بشتابیم.

یکی از آیات شریف قرآن کریم که نهایت رحمت الهی را حتی نسبت به گناهکاران بیان می‌کند در سورۀ زُمَر» است:
*قُلْ یَا عِبَادِیَ الَّذِینَ أَسْرَفُوا عَلَىٰ أَنفُسِهِمْ لَا تَقْنَطُوا مِن رَّحْمَةِ اللَّـهِ إِنَّ اللَّـهَ یَغْفِرُ الذُّنُوبَ جَمِیعًا إِنَّهُ هُوَ الْغَفُورُ الرَّحِیمُ*(1)
(ای رسول رحمت) بدان بندگانم که (به عصیان) اسراف بر نفس خود کردند بگو: هرگز از رحمت (نامنتهای) خدا ناامید مباشید. البته خدا همه گناهان را (چون توبه کنید) خواهد بخشید که او خدایی بسیار آمرزنده و مهربان است.

حضرت امام صادق (علیه السلام) در همین رابطه فرموده‌اند که شیطان با این همه گناه و انحراف باز هم در قیامت وقتی عفو و بخشش خداوند را نسبت به بندگان می‌بیند به طمع می‌افتد که شاید رحمت و لطف خداوند شامل او هم شود!:

اِذا كَانَ یَومُ القِیامَةِ نَشَرَ اللّهُ تَبارَكَ وَ تَعالى رَحمَتَهُ حَتّى یَطمَعَ اِبلِیسَ فِى رَحمَتِهِ»(2)
هنگامى كه قیامت فرا می‌رسد، خداوند به قدرى رحمت خودش را به روى مردم گسترش می‌دهد كه حتّى ابلیس در اینكه مورد لطف قرار گیرد به طمع می‌افتد».

نمونه دیگری در دعای شریف جوشن کبیر داریم که خداوند متعال، رحمت و گذشتش بر غضب و خشمش مقدّم است و همین امر این مطلب را گوشزد می‌کند که برای رحمت خداوند حدّ م حصری نمی‌توان قائل شد؛ چرا که همواره رحمت او بر غضبش اولویت دارد و تا بنده خودش با دست خودش و با افکار و اعمالش خودش را نابود نکند خداوند نسبت به بندگان چنین برخوردی ندارد: 

یَا مَنْ سَبَقَتْ رَحْمَتُهُ غَضَبَهُ»(3)
ای خدایی که رحمت و مهربانیت از قهر و غضبت سبقت گرفته است».

در این شب‌های ماه مبارک رمضان سفارش شده بر خواندن دعای جوشن کبیر و طلب رحمت و مغفرت خداوند. پس فرصت را غنیمت بشماریم و قبل از اینکه دیر شود به فکر اصلاح خویش و قرار گرفتن در زمره مشمولان در رحمت الهی قرار گیریم.

برای مطالعۀ بیشتر به منابع زیر مراجعه نمایید:
- سوره‏ فرقان، آیه‏70.
- تفاسیر نورالثقلین، ج‏4، ص‏33 و صافى، ج‏2، ص‏205.
- تفسیر المیزان، ج‏15، ص‏269.
- تسلیة الفؤاد، ص‏179.

کلیدواژه‌ها: رحمت خداوند. امام صادق (ص). ماه مبارک رمضان. مغفرت. رحمت.


-----------------------------
پی‌نوشت‌ها:
1- زُمَر/ 53.
2- بحار، ج 643، ص‏236.
3- مفاتیح الجنان، دعای جوشن کبیر.


پیشنهاد راهکاری برای حل مشکل مسکن

آثار کوتاهی در ازدواج فرزندان

میزان رحمت خداوند

رحمت ,خداوند ,خودش ,الهی ,نسبت ,جوشن ,رحمت خداوند ,رحمت الهی ,رحمت و ,نسبت به ,جوشن کبیر

مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

نمین Namin شبکه ایرانی مترجمان خارجی Whatever مطالب اینترنتی olume parsa book تماشاگر forchebile Juanita's memory جبل بلک Jabal Black